Maak uw afspraak via de knop "Maak afspraak" rechtsonder op deze pagina.

Het pand

Kapelsesteenweg 549      2180 Ekeren 

+32.475/567.188

dries@hetlokaal.be

Het adres 

We noemden het "Het Lokaal".

De naam zegt waar we voor staan: de buurt bieden wat in de buurt leeft.  Den barbier, uiteraard.  

Maar ook streekbier, lokaal gebrande koffie, expo van lokale artiesten, optredens, lezingen, een debatavond.  Als je een voorstel hebt, dan bekijken we dat graag!


Wil u graag op de hoogte gehouden worden omtrent andere initiatieven in Het Lokaal ?  Stuur ons dan zeker een berichtje zodat wij uw gegevens kunnen toevoegen. 

Mail ons 

Het mooie pand was al in 1920 een lingeriewinkel.  "Het Schaep" verkocht aan de lokale bewoners en aan een 'pikant clientèle'.  Mariaburg was toendertijd Paris Plage van Antwerpen.  Met zijn hoge duinen, zwembad, velodroom en talloze hotels konden wat lichte zeden niet ontbreken.  Na vele gedaantewisselingen werd 30 jaar geleden een prachtige Art Nouveau vitrine gerecupereerd en geplaatst.  Het houtwerk werd in 1911 in Lille gesneden en gebruikt, tot bij afbraak het schitterende raamwerk in 1990 een nieuwe bestemming kreeg.
U vindt Het Lokaal en de barbieren vooraan in het mooie pand.  Achteraan bevindt zich het schoonheidssalon "Assepoester".  De bovenruimte is polyvalent en te huur per uur/uren/dag/week.

In het barbiersalon bevindt zich ook een klein cafétje. Wees welkom om u thuis te voelen!